Mogezijn is een vereniging zonder winstoogmerk en wilt een zinvolle dagbesteding aanbieden aan mensen met een mentale en of fysieke beperking die in het normale arbeidscircuit uit de boot vallen.

Door arbeidsmatige activiteiten op maat in te richten, streven we ernaar hen als volwaardig lid van de samenleving een gevoel van eigenwaarde te geven. Elke mogezijn draagt op zijn of haar unieke manier bij aan het geheel. Om dit doel te verwezenlijken hebben we twee hoofdactiviteiten op het menu staan.

1. Bistro

We richten een bescheiden bistro op met eenvoudige, verse maaltijden, snacks en desserten. Onze mogezijns staan zowel voor de keuken als de bediening in. ’s Middags kunnen ze ook zelf genieten van hun zelfbereide maaltijd. We gaan hier ook desserten en bereidingen verkopen.

2. Atelier

De creatievelingen kunnen in het atelier aan de slag. Ze knutselen vogelhuisjes, kaarsen, zeep,..
Ook deze producten bieden onze mogezijntjes te koop aan.

3. Ontspanningslokaal

Wanneer het even teveel is, kunnen onze mogezijns even op adem komen in een rustige ruimte.
Het streefdoel is om op deze manier mensen van in de buurt op te vangen van 9.00u tot 16.30u ; we hopen een 20-tal mensen tegelijk tewerk te stellen, wat ook de ouders van de mogezijns in staat stelt om zelf nog te blijven werken of andere activiteiten uit te voeren.
In een later fase hopen we uiteraard op een beetje extra geld van onze arbeid; in de eerste plaats willen we dat besteden aan een ‘soepkeuken’, op die manier helpen onze mogezijns op hun beurt mensen die het financieel wat moeilijker hebben. We breiden dat nog graag uit naar ouderen in onze buurt die nog zelfstandig wonen. Natuurlijk willen we ook de mogezijns zelf af en toe belonen voor hun noeste arbeid. We denken dan aan een verjaardag attentie, een daguitstap, een voetbaltornooi,..

De accommodatie wordt geïntegreerd in Welters-Verelst: aparte lokalen – keuken-atelier – ontspanningsruimte.

De mogezijns kiezen zelf wat ze graag doen en kunnen afwisselen tussen keuken, bediening, knutselatelier, verkoop. De begeleiders hebben een ondersteunende functie: het is de bedoeling elke mogezijn zelfstandig en op diens tempo te laten werken. We willen immers een meerwaarde betekenen voor elke mogezijn nl. hun gevoel van eigenwaarde verhogen zodat ze zich trots en volwassen voelen.