Vogeltjes in de tuin verrichten heel wat goed werk: ze zoeken naar insecten en slakken in ruil voor voer, water en een veilige broedplaats. Tegelijk zorgt hun verblijf voor meer leven in uw tuin. Nestkasten komen voor in heel wat maten en kleuren en daar is een reden voor: elke vogelsoort heeft immers zijn eigen voorkeur. Ook de ophangplaats verdient aandacht. Op de website van natuurpunt vind je heel wat tips om je nestkast op te hangen. Je vindt dan ook een groot assortiment nestkasten in onze winkel terug met de nodige uitleg over wie waar huist en hoe je een aantrekkelijk huisje tot een vogelparadijs kan omtoveren!

Tips en trics:

Geef niet te snel op! Vogeltjes hebben tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe thuis, laat daarom het nestkastje het ganse jaar door hangen

Probeer je nieuwsgierigheid te bedwingen en ga niet te snel de jonge moeder en de jongen begluren